Jaké je rozdělení akumulátorů/baterií pro RC modely? Jedná se o tři základní druhy akumulátorů a všechny převádějí chemickou energii na elektrickou.

RC akumulátory mají vždy tři základní komponenty. Kladnou elektrodu (anodu), zápornou elektrodu (katodu) a mezi nimi elektrolyt. V modelářské praxi se převážně setkáte s modely napájenými dvěma typy akumulátorů - niklové a lithiové. Olověné baterie se využívají minimálně, a to převážně k napájení modelářského příslušenství, jako jsou startéry, stratboxy a nabíječky.

Rozdělení

Niklové RC baterie

Jejich výhodou je oproti lithiovým nižší pořizovací cena a velká mechanická odolnost. Nevýhodou je ovšem celková kapacita niklové baterie, která z velké části závisí také na údržbě. Dočtěte se více o niklových baterií pro RC modely

Lithiové RC baterie

Lithiová baterie naakumuluje až 3x více energie, než baterie niklové a navíc nemají ani paměťový efekt. Navíc je většina těchto baterií vybavena obvody pro hlídání napětí, teploty a zkratu. Dočtěte se více o lithiovch baterií pro RC modely

Olověné RC baterie

Olověné baterie se v současné době používají již minimálně a byly nahrazeny modernější technikou. V případě, pokud si nejste jisti, jakou baterii do vašeho modelu použít, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám s výběrem poradíme. 

Širokou nabídku akumulátorů naleznete v e-shopu nebo v kamenné prodejně ve Vysokém Mýtě.

Zpět na články v kategorii
nakupujte na splátky
Kategorie blogu
Kategorie