RC modely přinášejí modelářům radost již několik desetiletí. Vývoj jde v této oblasti rychle kupředu, a když se před lety objevil na trhu dron s kamerou, stal se hitem.

Pořízení vlastních leteckých záběrů již není výsadou vrtulníků a letadel, ale díky dronům si je snadno může pořídit nadšený amatér i profesionální kameraman.

Dron na dálkové ovládání pro děti a začátečníky

Drony se ovládají pásmem 2,4Ghz pro létání bez rizika rušení. Podobně jako modely vrtulníků či aut, jsou drony vhodné pro děti, které si díky těmto „hračkám“ zlepší motoriku rukou, rozvinou představivost i orientaci v prostoru. 

  • Díky integrované elektronice jsou velmi stabilní a zároveň obratné pro létání venku, tak i v menší místnosti.
  • Oproti základním vrtulníkům s dvěma rotory lépe odolávají povětrnostním podmínkám. 

Co doporučujeme?

Pokud chcete dětem či starším začátečníkům pořídit drona, doporučujeme zvolit spíše nižší cenovou hladinu, ve které je bohatá nabídka strojů, se kterými noví piloti získají první zkušenosti a osvojí si ovládání. Také je lepší volit spíše bytelnější konstrukce, které odolají nárazům a jsou vhodné pro první tréninky.

Díky nízkým cenám již okolo 1 500 Kč si můžete pořídit dron s kamerou, se kterým mohou létat i začátečníci. 

Prohlédněte si ukázky z e-shopu

grafit hexa gravit micro gravit vision microkoptéra

Dron s HD kamerou pro profi filmaře

Pokud potřebujete záznam ve vysokém rozlišení pro video či fotografie z ptačí perspektivy, jsou pro vás profi drony s kamerou jasnou volbou. Tyto bezpilotní letouny se využívají například pro tvorbu filmů, přírodopisných dokumentů či sportovních záznamů.

Oproti amatérským záběrům je zde výhodný online přenos videa, díky kterému můžete záběry sledovat a přesně korigovat. V této oblasti se také volí drony s velkým dosahem, a to až 2 km od ovladače.

Co doporučujeme?

Pro profesionální kameramany doporučuje větší drony vybavené senzory proti nárazu. Kamera je v různé kvalitě – záleží jen na vás, co od záznamu očekáváte (parametry optických vlastností, rozlišení, omezení otřesů…). Pro několika osou stabilizaci obrazu je vhodné mít kameru umístěnou na stativu zvaném gimbal – ten také pomáhá při hladkém náklonu kamery během letu.

Prohlédněte si ukázky z e-shopu

phantom phantom phantom yunee

Dron jako nevšední a hravý dárek

Pokud si lámete hlavu nad dárkem pro děti, přítele či manžela, s dronem se jistě trefíte. Od původních špionážních jednotek, kde se drony vyvíjely, se nyní dostaly do centra zábavy a filmařiny. Stačí vyrazit ven, držet se pravidel pro létání s drony a o zábavu je postaráno!

RC modelům a dronům se věnuji řadu let, proto vám s výběrem rád poradíme. Neváhejte mě kontaktovat.

Jakub

Chci vidět celou nabídku e-shopu

Zpět na články v kategorii
nakupujte na splátky
Kategorie blogu
Kategorie