V roce 2015 nastal boom s drony, což odstartovalo ve světě RC modelů mnoho změn. Dnes se ale nebudeme zabývat tím, jaké drony jsou a jakou ušly cestu. 

Dnešním tématem budou vrtulníky na dálkové ovládání, které se díky expanzi dronů vykrystalizovaly v silné a stabilní značky, které mají co nabídnout.

Z výrobců RC vrtulníků zůstali ti nejlepší

Dopad rozmachu dronů je v sortimentu velice znatelný. Na dvacet zájemců o dron připadá průměrně jedna poptávka po vrtulnících. To je důvod, proč mnoho méně kvalitních výrobců či dokonce výrobců s velmi nízkou kvalitou zboží (ze zkušenosti asijská výroba) oblast RC vrtulníků opustilo a na trhu zůstaly pouze kvalitní značky s dlouhou tradicí. A o to mají fanoušci RC vrtulníků snazší výběr. 

Vrtulníky pro začátečníky
Vrtulníky pro pokročilé

 

Jak tedy model RC vrtulníku vybrat?

Přestože to zní výhodně, první radou je, nekupovat RC vrtulníky z doprodejů, ale poohlížet se po osvědčených značkách. Jednou takovou je značka Blade, kterou v České republice zastupuje tradiční velkoobchod Astra a najdete ji i v e-shopu RC život. Ptáte se, co takovou volbou získáte?

  • Kvalitní model
  • Garance dostupnosti 
  • Kompletní nabídka náhradních dílů

Blade uvádí na trh každý rok dvě až tři novinky a uspokojí jak začátečníky, tak pokročilé modeláře. Svými modely připravuje cestu od prvního seznámení s modelařinou, přes širokou škálu modelů až po profesionální stroje.

 

Vrtulníky Blade v e-shopu

Jeden rotor s funkcí dvou

Možná vás zarazí, že výrobce Blade je zaměřen na modely s jedním rotorem. Z toho však nemusíte mít vůbec obavy, protože jsou tyto RC vrtulníky vybavené pokročilou elektronikou s gyroskopem, který dokáže nasimulovat dva rotory. Jak to funguje?
Tři režimy letu modelu

  • Stability - omezuje maximální úhel náklonu
  • Agility - vhodný pro větší náklon
  • 3D - pro profesionální letce, náklon zcela ovládá pilot

Pro každou situaci je ovládání vybaveno funkcí SAFE, které vám, jak název napovídá, pomůže v krizových situacích a automaticky srovná model do bezpečné polohy na stisk tlačítka PANIKA. Nemusíte se tak obávat nepříjemného pádu.
Chce pomoci s výběrem, zaškolením či opravou? Napište nám.

Jakub

Zpět na články v kategorii
nakupujte na splátky
Kategorie blogu
Kategorie