Vybrat své první RC auto nemusí být těžké. Stačí si určit kritéria a svěřit se odborníkům. Pokud potřebujete odrazový můstek, náš příspěvek by vám mohl pomoci.

STX elektro Offroad Truggy v2 od výrobce Funtek

Zdravíme všechny fanoušky RC světa a zároveň ty, kteří by chtěli do RC univerza proniknout, ale nejsou si jisti správným výběrem vozu. Proto jsme se rozhodli pro vás připravit tento článek, a to konkrétně o modelu od výrobce Funtek. Jedná se o model STX v měřítku 1:12XL, který na první pohled spadá spíše do kategorie velikosti 1:10.

RC model STX elektro Offroad Truggy značky Funtek ve žlutém provedení

Tento model byl od základu navržen francouzský výrobcem a je v prodeji přibližně od podzimu 2021. Na základě zpětných vazeb uživatelů je momentálně v prodeji již ve verzi V2, která má vylepšenou elektroniku a převodové ústrojí.

Specifikace vozidla

Model STX elektro Offroad Truggy v2 je vyroben z opravdu kvalitních plastových a kovových komponentů. Pro začínajícího modeláře je to ideální auto pro vstup do RC světa. Cenou sice patří do levnější kategorie, ale v poměru cena/výkon dokáže opravdu překvapit.

Vůz disponuje stejnosměrným motorem o velikosti 550 a díky tomu je schopen dosahovat maximální rychlosti 35 km/h. Velkou výhodou jsou kuličková ložiska a diferenciální převodovky vyrobené z kovu. Dále má vozidlo základní voděodolnost, takže se nemusíte bát průjezdu kaluží a provozu v mokré trávě. Sníh mu také neuškodí, ale zároveň doporučujeme po této jízdě nechat vůz řádně v teple oschnout a jednou za čas provést promazání ložisek a poloos.

Doba jízdy až 40 minut

Určitě Vás bude zajímat i možná doba jízdy. Se základní baterii (1700mAh), která je součástí balení, vozidlo vydrží přibližně 15 minut jízdy při plném výkonu, při sníženém výkonu 30 až 40 minut. K vozidlu se dá koupit silnější akumulátor o velikosti až 2200mAh, který prodlouží dobu jízdy přibližně o dalších deset minut. V balení najdete standardní USB nabíječ, který za použití výkonného trafa nabije baterii přibližně za dvě hodiny.

STX elektro Offroad Truggy s baterií 1700

Velkou výhodou tohoto modelu je možnost regulace maximální rychlosti. Pro naprosté začátečníky se dá rychlost vozu stáhnout na minimum a dá se s ním krásně učit. Plynulá regulace zatáčení a plynu zážitek z jízdy ještě více umocní.

Plná servisovatelnost samozřejmostí

Určitě také oceníte, že je vůz plně servisovatelný. Je možné koupit veškeré náhradní díly a navíc některé z tuningových dílů. Na našem e-shopu RC život si jednoduše svůj model vyhledáte a hned uvidíte dostupné náhradní díly. Ale z vlastní zkušenosti víme, že vůz vydrží opravdu hodně. Lehké skoky nebo nějaké převrácení vozu nic nezpůsobí. Je opravdu bytelný.

Funtek STX elektro Offroad Truggy v2 máme na prodejně

Tento vůz dlouhodobě testujeme v naší kamenné prodejně. Pokud byste měli zájem si vůz vyzkoušet, nebojte se na nás obrátit. Náš testovací model vám velmi rádi zapůjčíme nebo předvedeme. K STX vozu poskytujeme záruční i pozáruční servis v plném rozsahu. Pevně věříme, že vám tento článek pomůže při výběru modelu především pro začínající RC fanoušky. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Zpět na články v kategorii
nakupujte na splátky
Kategorie blogu
Kategorie